AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom s liderom Kube Migelom Dijasom Kanelom i rukovodiocem Komunističke partije Kube Raulom Kastrom, saopštila je pres-služba Kremlja.

Putin je s kubanskim liderima razgovarao o rezultatima sednice Nacionalne skupštine narodne vlasti Kube, koja je održana 18. i 19. aprila. Ruska strana je potvrdila spremnost da pomaže kubanskom rukovodstvu u sprovođenju politike usmerene na socijalno-ekonomsku modernizaciju zemlje.

Saopšteno je da je Putin srdačno čestitao Migelu Dijasu Kanelu na izboru za najvišu državnu funkciju u Kubi, kao i rođendan. Poželeo mu je dobro zdravlje i uspeh na odgovornoj funkciji, navedeno je u saopštenju Kremlja.

Migel Dijas Kanel je naglasio da je privržen politici sveobuhvatnog produbljavanja veza s Rusijom.

Naglašena je obostrana težnja ka doslednoj realizaciji bilateralnih projekata, pre svega u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture.

- Vladimir Putin je, takođe, iskazao iskrenu zahvalnost Raulu Kastru za višegodišnju saradnju i veliki lični doprinos učvršćivanju strateškog partnerstva Rusije i Kube - dodaje se u saopštenju.

#Kuba

#Vladimir Putin

'