AKTUELNO

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je danas London da objasni odluku da odbije da izda vizu nećaki otrovanog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, Viktoriji Skripalj.

- Pozivamo Veliku Britaniju da pruži zvanično saopštenje kako bi objasnila situaciju u vezi s vizom za ulazak Viktorije Skripalj - rekla je Zaharova u intervjuu za televiziju Rusija 24, prenosi TASS.

Foto: Printscreen Youtube

Ministarstvo unutrašnjih poslova Britanije prethodno je saopštilo da je Viktoriji Skripalj odbijen zahtev za vizu za ulazak u Veliku Britaniju.

- Odbili smo zahtev za vizu Viktorije Skripalj na osnovu toga što njen zahtev ne ispunjava imigraciona pravila - saopšteno je iz Ministarstva.

Rojters navodi da je Viktorija Skripalj planirala da otputuje u Veliku Britaniju i sa sobom nazad u Rusiju povede Skripaljevu ćerku Juliju, koja se probudila pre više od nedelju dana.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja je oštro odbacila te optužbe, što je dalje vodilo ka masovnim diplomatskim proterivanjima između Zapada i Rusije.

#Britanija

#Engleska

#Marija Zaharova

#Rusija

#Skripalj

#Viza

'