AKTUELNO

Energetska kompanija ‘Eversors’ saopštila je da će proći nekoliko dana pre nego što se napajanje električnom energijom vrati stanovnicima Masačusetsa, Konektikata i Nju Hempšira u SAD.

Kompanija je putem Tvitera upozorila svoje korisnike, kojih je oko 3,5 miliona, da će bez struje biti nekoliko dana.

Portparol kompanije Majk Djurand rekao je da će u na nekim mestima morati da se ponovo izgradi čitav sistem napajanja, a da su štetu načinila stabla i bandere koji su pali.

Druga oluja koja je pogodila severoistok SAD za manje od nedelju dana izazvala je prekid železničkih i metro linija na širem području Njujorka koje prevoze ljude na posao u grad.

AP prenosi da je sinoć zbog stabala koje oluja oborila na prugu obustavljen saobraćaj na metro linijama ka njujorškim severnim predgrađima Harlemu i Hadsonu, kao i ka Nju Hejvenu u saveznoj državi Konektikat.

Navodi se da je otežan i železnički saobraćaj ka Long Ajlendu, a trenutno je obustavljena železnička linija Boston-Njujork.

U okrugu Vestčester i na Long Ajlendu više od 70.000 korisnika električne energije ostalo je bez struje, kao i u delovima okruga Orindž i Roklend visina snežnog pokrivača nakon prolaska oluje viša od 66 centimetara.

Zbog jakih snežnih padavina na severoistoku SAD juče su otkazani mnogobrojni letovi i zatvorene škole.

Desetine hiljada ljudi ostalo je bez struje na području od Filadelfije do Njujorka, a više od 2.600 letova u tom regionu je otkazano.

Guverneri američkih saveznih država Nju Džerzi i Pensilvanija proglasili su vanredno stanje.

Pročitajte još: Ortodoksni Jevreji blokirali ulaz u Jerusalim (FOTO)

#SAD

#Struja

'