AKTUELNO

Dogodilo se nekoliko fatalnih saobraćajnih nesreća.

Oluja praćena ledenom kišom i snegom koja je zahvatila veliki deo SAD uzrok je sudara u Nebraski u kome su četiri osobe izgubile život, a nesreća sa smrtnim ishodom je bilo i u Kanzasu i Minesoti.

Vlasti u istočnoj Nebraski su okrivili brzu vožnju i klizav kolovoz za jutrošnji sudar kamioneta i prikolice, dok je u Kanzasu u sudaru na klizavom putu stradala jedna žena.

Policija Minesote je saopštila da je ledeno vreme uticalo da dođe do 400 sudara i 250 okretanja automobila na putu, uključujući dve fatalne nesreće.

Foto: Tanjug AP

Američka meteorološka služba izdala je danas savete za ponašanje u zimskim uslovima u saveznim državama od Teksasa na jugu do Velikih jezera na severu - Oklahomi, Kanzasu, Misuriju, Ajovi, Minesoti, Severnoj Dakoti i Viskonsinu.

Upozorenje na poplave na snazi je u Ilinoisu, Indijani i Mičigenu, a na mogućnost poplava u Teksasu i Arkanzasu.

U nekim američkim oblastima očekuje se sneg visine 15 centimetara, dok meteorološka služba Arkanzasa navodi da bi ove nedelje u nekim područjima moglo da padne više od 20 centimetara kiše.

Škole u saveznim državama Misuri i Viskonsin danas su otkazale časove ili odložile njihov početak. Putevi u Mičigenu zatvoreni su zbog velikih količina vode.

#Sjedinjene Američke Države

#žrtve

'