AKTUELNO

Ekstremistička Islamska država (ID) preuzela je odgovornost za pucnjavu u ruskoj južnoj provinciji Dagestan, u kojoj je ranije danas ubijeno pet ljudi, prenela je novinska agencija te džihadističke grupe, Amak, javio je Rojters.

U pucnjavi u gradu Kizljar u Dagestanu, poginulo je pet osoba, a pet ranjeno, izjavio je ranije danas portparol Ministarstva zdravlja Dagestana za Tas s.

- Prema najnovijim izveštajima, petoro ljudi je ubijeno, uključujući i napadača, a petoro je prevezeno u bolnicu - rekao je portparol bolnice.

Portparol Ministarstva unitrašnjih poslova Dagestana rekao je za Tass da je napadač počeo da puca na ljude koji su se nalazili na proslavi praznika Maslenica.

- Četiri žene su smrtno ranjene. Još jedna žena i policajci i vojnici su lakše ranjeni - rekao je on i dodao da je napadač ubijen kada je pokušao da pobegne sa mesta događaja.

Neimenovani izvor iz lokalnih vlasti rekao je ruskoj agenciji da je napadač prvobitno identifikovan kao lokalni stanovnik koji je možda bio povezan sa lokalnim ekstremističkim grupama.

Navodi se da je napadač imao 22 godine.

Ruski Istražni komitet otvorio je krivičnu istragu o pucnjavi.

Pročitajte još: HOROR NA FESTIVALU - Ubijene četiri osobe, ima ranjenih!

#Islamska država

#Rusija

'