AKTUELNO

Najmanje sedamnaest osoba ubijeno je u sredu u gimnaziji u Floridi, u napadu Nikolasa Kruza, 19-godišnjeg bivšeg učenika te škole.

Federalni istražni biro (FBI) saopštio je danas da prošlog meseca nije reagovao na dojavu o osumnjičenom tinejdžeru koji je u sredu ubio sedamnaest učenika u gimnaziji na Floridi.

Guverner američke države Florida Rik Skot pozvao je direktora FBI da podnese ostavku zbog propusta, ocenivši da je njihovo nereagovanje "neprihvatljivim".

Američki savezni tužilas Džef Sešns rekao je napad "tragična posledica" pogrešnih koraka FBI-ja i naložio je reviziju procedura ministarstva pravde. Kako je naveo, nije jasno zašti FBI nije reagovao na upozoravajuće signale.

Foto: Instagram

Kako navodi AP, osoba bliska 19-godišnjem napadaču, bivšem djaku škole lije je učenike u sredu poubijao, 5. januara je pozvala FBI i prijavila njegovo oružje i ponašanje, uključujući i uznemirujuće sadržaje koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Najmanje sedamnaest osoba ubijeno je u sredu u gimnaziji u Floridi, u napadu Nikolasa Kruza, 19-godišnjeg bivšeg učenika te škole.

Osumnjičeni je ranije na društvenim mrežama objavljivao poruke vrlo "zabrinjavajućeg sadržaja". Kruz je napad izveo poluautomatskom puškom AR-15. Napad se dogodio juče u vreme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride izmedju Boka Ratona i Fort Loderdejla.

Škola ima oko 2.000 učenika.

Pročitajte još: Kruz je bio član ekstremističke rasističke organizacije, ostaje u pritvoru bez prava na kauciju!

#FBI

#Florida

#Ubistvo

#škola

'