AKTUELNO

- Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni - rekao je ruski predsednik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešni.

- Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni. Zona slobodne trgovine sa Vijetnamom uspešno funkcioniše od 2016. godine - izjavio je Putin, a prenosi ruska agencija Tass.

Kako je dodao, uviđa i veliki potencijal u potpisivanju sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji između EEU i Narodne Republike Kine.

- Uveren sam da Evroazijska ekonomska unija i kineska inicijativa "Jedan pojas, jedan put", mogu efikasno da dopunjuju jedni druge - poručio je Putin.

Apelovao je i na proširenje saradnje između EEU i Zajednice nezavisnih država.

- Smatramo da je razumno da istražimo mogućnosti za uspostavljanje dubljih veza između EEU i Zajednice nezavisnih država, čije bi pojedine članice mogle postati posmatrači u EEU - navodi se u saopštenju Putina upućenom liderima zemalja EEU.

Pročitajte još: TRAMP NE ODUSTAJE: Nema promene stava prema podizanju zida na granici sa Meksikom!

#Srbija

#Trgovina

#Vladimir Putin

'