AKTUELNO

- Smatramo da je to problem i ne priznajemo nuklearni status Severne Koreje - rekao je ruski predsednik u Vijetnamu.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija i Kina dele slične poglede na severnokorejski problem, odnosno smatraju da sve strane treba da smanje tenzije i sednu za pregovarački sto.

On je to rekao na konferenciji za novinare nakon samita azijsko-pacifičkih zemalja u Vijetnamu, prenosi Tass.

- Što se tiče spoljnih poslova, kako bi diplomate rekle, Rusija i Kina dele veoma slične stavove koji mogu biti isti kada se radi o ključnim problemima. Jedan od njih je Severna Koreja. Smatramo da je to problem i ne priznajemo nuklearni status Severne Koreje. U isto vreme pozivamo strane u konfliktu da smanje tenzije i nađu snage da sednu za pregocarački sto - rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, ne postoji drugo rešenje za taj problem, naglasivši da su Rusija i Kina ponudile putokaz za rešavanje problema, koji opisuje sve korake koje treba preduzeti.

Ruski predsednik ukazao je na ohrabrujuće signale iz nekih zemalja, vezane za njihov stav prema severnokorejskom problemu.

- Kao što ste mogli da čujete, postoje ohrabrujući signali uključujući SAD i Južnu Koreju, da svako može da razume da ne postoji alternativa mirnom rešavanju problema - rekao je Putin.

Pročitajte još: Putin hvalio Trampa da je lepo vaspitan i prijatan čovek

#Kina

#Rusija

#Severna Koreja

#Vijetnam

#Vladimir Putin

'