AKTUELNO

Opoziciona koalicija u Venecueli odbacila je "vojnu pretnju bilo koje strane sile".

Sjedinjene Američke Države su skinule masku pretnjom Venecueli eventualnom vojnom akcijom, izjavio je danas venecuelanski ministar odbrane, general Vladimir Padrino.

Upozorenje američkog predsednika Donalda Trampa izrečeno u petak da razmatra različite scenarije protiv Venecuele, uključujući eventualnu vojnu opciju ako bude potrebno, je ludost, rekao je Padrino, preneo je AFP.

Opoziciona koalicija u Venecueli odbacila je "vojnu pretnju bilo koje strane sile", nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavio da razmatra takvu opciju protiv ove južnoameričke zemlje pogođene krizom.

Proćitajte još: Tramp: Rasizam je zlo, a rasisti su kriminalci i nasilnici

Venecuelanska opoziciona koalicija, čiji je naziv Okrugli sto demokratskog jedinstva, nije u saopštenju pomenula Trampovo ime, ali je poslala jasnu poruku, navodi agencija.

Opozicija u saopštenju odbacuje "upotrebu sile, ili pretnju primenom takve sile, od strane bilo koje zemlje protiv Venecuele".

Venecuelanska opozicija priznaje da su nedavni potezi predsednika Nikolasa Madura u cilju jačanja njegove vlasti, uprkos širokoj nepopularnosti i pogoršavajućoj ekonomskoj krizi, izolovali zemlju, ali ističu da je "jedini put ka miru - povratak demokratije".

Tramp je u petak poručio da njegova administracija razmatra mnoge opcije, "uključujući i moguću vojnu opciju, ako treba" kako bi se otklonio "opasan haos" u Venecueli, a njegova izjava je razgnevila Karakas, ali su je odbacile i sve latinoameričke zemlje, među kojima i one koje se snažno protive Maduru.

#Donald Tramp

#SAD

#Venecuela

'