AKTUELNO

U Crnoj Gori još ima požara, ali su uglavnom pod kontrolom.

Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije crnogorskog MUP-a, požari na području Podgorice, Danilovgrada, Cetinja i Herceg Novog su pod kontrolom, dok je u Baru aktivan požar većih razmera između Poare i Gorane, ali nisu ugroženi ni stanovništvo, ni objekti, prenosi RTCG.

Kako se navodi, u Podgorici gori u mestu Šteke, ali je plamen pod kontrolom. Na području Cetinja su aktivni požari u Lastvi Cevskoj, na Donjoj Markovini i u Cucama.

- Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo. Ekipe dežuraju u Lastvi Cevskoj i na Donjoj Markovini - naveli su iz Direktorata za vanredne situacije.

U Herceg Novom gori na Prijevoru, na Luštici, u Tici, Begovici, Petrovici i Mendegaju.

Pročitajte još: Šteta od požara u Hrvatskoj - PET MILIONA EVRA

- Požari su trenutno pod kontrolom i nije ugroženo stanovništvo ni objekti. Na gašenju požara su angažovani vazduhoplovi - navodi Direktorat.

Iz Direktorata su naglasili da ukrajinski avion "Antonov" gasi od devet sati na Luštici, švajcarski helikopter "Super Puma" od osam dejstvuje na Solilima, a dva izraelska "Air Tractora" intervenišu u Danilovgradu.

Bugarski Mi-17 ce gasiti u Danilovgradu, dok su dva aviona crnogorskog MUP-a u pripravnosti i gasiće tamo gde se ukaže najveća potreba.

#Crna Gora

#Požar

#Vatrogasci

'