AKTUELNO

Najmanje tri osobe su nastradale, a 12 je povređeno usled udisanja dima u požaru koji je u Honolulu zahvatio nekoliko spratova zgrade "Marko Polo" od 36 spratova, u kojoj nema automatskih prskalica, javljaju američki mediji.

Šef vatrogasne službe Manuel Neves izjavio je da su nastradale tri osobe na 26. spratu, ne precizirajući detalje. Prema njegovim rečima, da su u zgradi postojale automatske prskalice sa vodom, požar bi bio lokalizovan u stanu na 26. spratu i ne bi se proširio, preneo je AP.

Više od 100 vatrogasaca borilo se da obuzda vatrenu stihiju, preneo je Rojters. Požar je zahvatio 26. sprat zgrade "Marko Polo" oko 2.15 časova ujutru i proširio se na gornje spratove, izvestio je dnevnik "Honolulu star advertajzer". Za sada se ne zna šta je prouzrokovalo požar.

Pročitajte još: Vezuv se i dalje dimi, "kriva" mafija?

Hitna pomoć je ukazala pomoć na licu mesta povređenima, a dve osobe su prebačene u obližnju bolnicu, od kojih je jedna u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Vatrogasci su pritekli u pomoć ljudima, koji su bili zarobljeni u svojim stanovima, ali list ne navodi koliko ih je bilo. Stanovnici zgrade su evakuisani u obližnji park gde su im pomoć pružili volonteri, naveo je Crveni krst Havaja na svom Tviter nalogu, a zbog požar je bio zatvoren put ispred zgrade, navela je na svom Tviter nalogu policija Honolulua.

Zgrada "Marko Polo" izgrađena je 1971. godine, kada postojanje automatskih prskaluca nije bilo obavezno.

#Havaji

#Požar

#zgrada

#žrtve

'