AKTUELNO

Ovo je 15. "Direktna linija sa Vladimirom Putinom".

Ruski predsednik Vladimir Putin počeo je da odgovara na pitanja građana, u okviru tradicionalne "Direktne linije" koju uživo prenose mnogi mediji.

Ruske agencije prenose da je ove godine za Putina stiglo između 1,8 i dva miliona pitanja.

TERORISTIČKI NAPAD U BEOGRADU sprečen? Pripadnik ISIS-a uhapšen na granici sa Srbijom!

Prvo pitanje odnosilo se na ekonomsku krizu u Rusiji, a Putin je istakao da je ekonomija države izašla iz recesije.

Putin o sankcijama:Da nije bilo Krima, bilo bi nešto drugo

Nove američke sankcije protiv Rusije su dokaz "unutrašnje političke borbe" u SAD, izjavio je ruski predsednik u godišnjoj "Direktnoj liniji sa Vladimirom Putinom". Putin je istakao da je politika Vašingtona uvođenja sankcija Moskvi pod raznim izgovorima, uvek bio pokušaj da se obuzda Rusija, preneo je Rojters.- Da nije bilo Krima, izmislili bi nešto drugo", naglasio je Putin. Ruski predsednik je naveo da je Rusija izgubila 50 milijardi dolara, dok oni koji su njoj uveli sankcije - 100 milijardi dolara. Putin je rekao da bi Rusija ukinula sankcije prema drugim zemljama, ako bi one ukinule sankcije Moskvi. On je napomenuo da će Rusija, kada bude odlučivala o produženju sankcija, uzeti u obzir stav zemalja koje su uvele sankcije Moskvi.

On je, međutim, izrazio zabrinutost, jer se poslednjih godina povećao broj građana koji žive ispod granice siromaštva i da je u pitanju 13,5 odsto ljudi.

#Razgovor

#Vladimir Putin

'