AKTUELNO

Ceo svet strahuje od sledećeg napada.

Mračna teorija otkrivena je samo dan nakon stravičnog napada bombaša samoubice Salmana Abedija (22) na arenu u Mančesteru tokom koncerta Arijane Grande, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, a u kojem su život izgubile 22 osobe dok ih je 59 povređeno.

Razlog za strah zbog ovog datuma je u tome što se isti broj pojavljuje i u prethodnim terorističkim napadima. Naime, teroristički napad na Vestminster u Londonu desio se 22. marta ove godine, napad na Minhen 22. jula prošle godine, napad na Brisel dogodio se 22. marta prošle godine, napad u Norveškoj koji je izvršio Andreas Bering Brejvik odigrao se 22. jula 2011. godine.

Ovu teoriju je prihvatio veliki broj korisnika društvenih mreža, ali ima i onih koji se ne slažu sa ovom teorijim jer podsećaju na napad u Nici koji se dogodio 14. jula 2016. godine i u Parizu 13. novembra 2015. godine.

Eksperti za bezbednost, međutim, napominju, da se potezi ISIS-a i drugih terorističkih organizacija ne mogu predvideti, jer bi onda bili i sprečeni.

#Datumi

#Islamska država

#Terorizam

'