AKTUELNO

Strašna nesreća koja je sinoć zadesila Veliku Britaniju posle eksplozije na koncertu Arijane Grande izazvala je oštre reakcije širom sveta.

U eksploziji, koja se dogodila na kraju koncerta pevačice Arijane Grande u Mančester areni, poginule su 22 osobe, među kojima su i deca, a 59 je povređeno, rekao je šef mančesterske policije Jan Hopkins.

Prema njegovim rečima, policija je uverena da je napadač koji je aktivirao bombu, poginuo u eksploziji, kao i da je on sam izveo napad, prenosi britanski Gardijan.

Prema njegovim rečima, policija je uverena da je on"nosio improvizovanu eksplozivnu napravu", kao i da će istraga utvrditi da li je on bio deo neke terorističke mreže.

Mladi na koncertu uživali su u pesmama Arijane Grande, kada se u jednom trenutku začula eksplozija, a onda je počela vriska i nastao je haos.

Tenutak eksplozije, posle koga nastaje panika, vrištanje i haos

Ovo je jedna od žrtava napada u Mančesteru

Ulice oko Arene u kojoj se koncert održao i dalje su zatvorene, a prisutan je i veliki broj policije i antiterorističkih jedinica koje i dalje pretražuje teren, prenosi Skaj njuz i dodaje da su u pretraživanje uključene i policijske patrole sa psima.

Ljudi širom sveta se oglašavaju preko društvenih mreža, osuđuju napad, izržavajući najiskrenije žaljenje i pružaju podršku porodicama nastradalih.

#Eksplozija

#Mančester

'