AKTUELNO

Makron je optužio "Sputnjik" da širi laži u vezi sa navodnim ofšor bankovnim računima.

Novinska agencija "Sputnjik" i "Raša tudej" podneće tužbu protiv francuskog predsedničkog kandidata Emanuela Makrona.

- Tužba će biti podignuta zbog navoda Makronovog tima protiv ovih ruskih medija - kaže Margarita Simonjan, glavna urednica ovih medijskih kuća.

Ranije danas, Makronov partijski tim optužio je "Sputnjik" za širenje lažnih vesti vezanih za navodne ofšor bankovne račune francuskog predsedničkog kandidata.

Makron je u četvrtak podneo žalbu, ne upirući prstom direktno ni u koga, povodom navoda da poseduje ofšor račune na Bahamima. Njegova partija je nešto kasnije objavila saopštenje navodeći da su "Sputnjik" i "Raša tudej" "aktivno" prenosili tvrdnje da on poseduje ofšor račune. Ove tvrdnje iznela je i njegova rivalka na predsedničkim izborima Marin Le Pen, prenosi "Sputnjik".

- Aludiranje na "Sputnjik" i "Raša tudej" u kontekstu ove istrage je potpuno neutemeljeno. To je savršen primer načina miniranja poverenja čitalaca. Kada je Makronov pokret objavio saopštenje optužujući "Sputnjik", ovaj medij je tada objavio samo dva članka, oba bazirana na izjavama tog pokreta - saopšteno je iz "Sputnjika".

"Sputnjik" je objavio dva teksta povodom ofšor računa, prvi je pokrivao Makronovo poricanje iznesenih navoda, a drugi žalbu koju je pokrenula njegova partija.

#Emanuel Makron

#Kompanija

#Prevara

#Tužba

'