AKTUELNO

Prvi preliminarni rezultati biće objavljeni večeras pre ponoći.

Prema podacima izlaznih anketa nezavisni centristički kandidat Emanuel Makron i liderka ultradesničarskog Nacionalnog fronta Marin le Pen vode u prvom krugu predsedničkih izbora u evropskom delu Francuske, dok krajnje levičarski kandidat Žan-Lik Melanšon vodi u francuskim prekomorskim teritorijama.

To je objavila belgijska državna televizija na francuskom jeziku, a prenosi TASS. Navodi se da je u evropskom delu Francuske Makron za sada osvojio 24 odsto, a Le Penova 22 odsto glasova, a za njima slede kandidat Republikanaca Fransoa Fijon sa 20,5 odsto glasova i Melanšon sa 18 odsto.

Pročitajte još: FRANCUZI DANAS BIRAJU PREDSEDNIKA!

Na glasanju u u francuskim prekomorskim teritorijama, koje je zbog vremenske razlike održano juče, Melanšon je prema podacima belgijske televizije dobio 27,36 odsto u Martiniku, 34,45 odsto u Sen Pjeru i Mikelonu i 24,72 odsto u Francuskoj Gvajani, dok Makron vodi u Gvadalupu.

TASS navodi da će prvi preliminarni rezultati prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj biti objavljeni večeras pre ponoći, a da bilo kakvo objavljivanje anketa ili komentarisanje glasanja u samoj Francuskoj tokom trajanja izbora može da vodi novčanoj kazni od 75.000 do 350.000 evra.

#Francuska

#Glasanje

#Izbori

'