AKTUELNO

Uhapšen je Rus s nemačkim državljanstvom, a sumnja se da je napad izvršio iz finansijskih razloga.

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je danas uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus, koji je prevozio igrače fudbalskog kluba Borusija Dortmund, navodeći da je u pitanju Rus s nemačkim državljanstvom.

Tužilaštvo je saopštilo da je uhapšen Sergej W. (28), a sumnja se da je on to učinio iz finansijskih razloga, preneo je AP.  On je uhapšen u blizini Tibingena, grada na jugozapadu Nemačke, a krajem prošle nedelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva.

Autobus je napadnut na putu ka stadionu gde je trebalo da se igra utakmica četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka. U napadu 11. aprila povređeni su jedan igrač i jedan policajac.

Istražitelji su na mestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Nemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kom su odseli i fudbaleri i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe. "Bild" navodi da je želeo da obori cenu akcija Dortmunda kako bi profitirao, prenosi Dojče vele.

#Hapšenje

#Napad

#Nemačka

#Tužilaštvo

'