AKTUELNO

Kako javljaju svetski mediji, u blizini mesta puvnjave pronađen je i sumnjiv paket.

Jedan policajac je ubijen večeras u pucnjavi u Parizu na Jelisejskim poljima, dok su još dva teško ranjena.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad.

Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Prema informacijama svetskih medija, napadač, koji je otvorio vatru na policajce, je ubijen.

Kako je saopštio MUP Francuske, meta napadabili su policajci koji rutinski obezbeđuju lokaciju popularnu među turistima.

Predsednik Francuske Fransoa Oland sazvao je hitan sastana i zatražio odlaganje izbora zakazanih za nedelju.

Nacionalna počast biće odata policajcu koji je ubijen na tako sramotan način. Pogođen je i prolaznik, a napadača su ubili drugi policijski službenici. Celo područje je zatvoreno, a ljudi evakuisani - naveo je Oland.

Prema prvim informacijama, policajac koji je ubijen zaustavio je svoj automobil zbog crvenog svetla na semaforu, nakon čega je jedan od napadača izašao iz automobila i počeo da puca iz oružja nalik "kalašnjikovu", javlja britanski "Telegraf" pozivajući se na Rojters.

Foto: Tanjug

Policija smatra da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, a da je osoba koja je otvorila vatru na policiju ubijena.

Pariz nadleću helikopteri, a jake policijske snage blokirale su ulice. Područje je zatvoreno, a nadležni ne dozvoljavaju nikome da se približi.

- Napadač je ubijen, a područje će biti blokirano još neko vreme - rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske Pjer-Henri Brande.

On je dodao da je moguće da je da se u vreme napada odigravala i pljačka, ali da je još nejasno da li su ta dva incidenta povezana, kao i da je nekoliko stanica zatvoreno dok se ne završi policijska istraga.

Foto: Tanjug

Napadač je, prema saznanjima medija, od ranije poznat obaveštajnim službama, a u toku je i pretres njegovog stana u istočnom delu Pariza. Istovremeno, objavljen je nalog za hapšenje druge osobe koja je učestvovala u napadu, a za koju se veruje da je u Francusku stigla vozom iz Belgije, rekli su policijski izvori za Rojters.

Francuska vlada preko zvaničnog Tviter naloga zamolila je medije da ne šire glasine o napadu.

#Pariz

#Pucnjava

#Terorizam

'