AKTUELNO

Incident se dogodio na protestima u venecuelanskoj državi Tačira, u blizini granice sa Kolumbijom.

Predstavnici opozicionih stranaka u Venecueli najavili su za nove masovne proteste, povećavajuchi ulog u njihovom nastojanju da zbace predsednika Nikolasa Madura.- Na protestima u sredu bilo nas je milion. Danas će nas biti i više - rekao je lider opozicije Enrike Kapriljes na konferenciji za novinare, prenosi AFP.

Tokom demonstracija, nazvanih "Majka svih protesta", održanih u sredu ubijeni su mladić (17) i devojka (23), a govori se i da je van venecuelanske prestonice ubijen i vojnik, čime je broj ubijenih na protestima od početka meseca porastao na osam.

Mladić je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda, preneo je Rojters pozivajući se na bezbednosne izvore, dok su tužioci saopštili da su pokrenuli istragu. Na protetsima je došlo do sukoba, a policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su njene pripadnike gađali kamenjem.

Nasilje je izbilo kada je hiljade opozicionih demonstranata krenulo u marš ka centru Karakasa gde su, istovremeno, Madurove pristalice u crvenom održavale masovne kontraproteste, prenosi AFP. Učesnike opozicionog marša su, međutim, potisnuli kordoni vojnika i policajaca koji su raspoređeni kako bi obuzdali ono što su opozicionari najavili kao "majku svih protesta".

Opozicija je više puta optuživala vladu da šalje grupe naoružanih razbojnika da napadaju demonstrane, a da bezbednosne snage ne čine ništa kako bi ih zaustavile već i same suzbijaju mirne demonstrante.

#Protest

#Ubistvo

'