AKTUELNO

Policijska istraga će utvrditi šta se te noći zapravo dogodilo u zatvorskoj ćeliji.

Bivša američka fudbalska zvezda Aron Hernandez (27), koji je služio doživotnu kaznu i koji je pre samo dva dana oslobođen optužbi za dvostruko ubistvo, izvršio je juče ujutru samoubistvo vešanjem u svojoj zatvorskoj ćeliji, saopštili su zvaničnici Masačusetsa.

Foto: Wikipedia

Stražari su Hernandeza pronašli u ćeliji u popravnom domu u Širliju oko tri časa ujutru bez znakova života. Proglašen je mrtvim u bolnici u Leominsteru sat vremena kasnije.

Zatvor u kojem se nalazio maksmalno je obezbeđen, a obesio se koristeći čaršav, privezavši ga za prozor ćelije. Vrata je blokirao koristeći predmete koje je imao u prostoriji.

Kako su saopštili zvaničnici, ne postoje indicije da je Hernandez ostavio oproštajno pismo, ali je istraga i dalje u toku. Niko nije očekivao da će doći do ovakve tragedije, a da je postojala i najmanja bojazan da je Hernandez na to spreman, odmah bi bio prebačen na psihijatriju.

- Porodica i Hernandezov pravni tim šokirani su vešću o samoubistvu. Niko nije očekivao da će se ovo desiti. Aron se radovao novoj šansi da dokaže svoju nevinost. Njegovi bližnji su slomljeni i odlučni da saznaju istinu o njegovoj preranoj smrti. Zahtevaćemo temeljnu i transparentnu istragu - izjavio je Hernandezov advokat Hoze Baez.

Hernandezov bivši agent Brajan Marfi izjavio je da "apsolutno ne postoje šanse da bi Aron oduzeo sebi život".

Pročitajte još: SVET U ŠOKU! Obesio se poznati fudbaler

- Nije bio svetac, ali moja porodica i ja smo ga voleli i znamo da nikada ne bi uradio ovako nešto - rekao je Marfi.

#Istraga

#Samoubistvo

#Ubistvo

#Zatvor

#fudbal

'