AKTUELNO

Najmanje 12 osoba povređeno je rano jutros kada je "nepoznata korozivna supstanca" bačena unutar prepunog noćnog kluba u istočnom delu Londona, saopštile su policija i vatrogasna služba.

Policija navodi da nijedna od povređenih osoba nije životno ugrožena i da veruje da ovaj incident nije u vezi sa terorizmom, prenosi AFP, uz napomenu da raste broj napada kiselinom u britanskoj prestonici.

Foto: Tanjug

Testiranje je pokazalo da je reč o kiselini, rekao je portparol londonske vatrogasne brigade, dodavši da se u klubu nalazilo oko 600 ljudi u trenutku kada je došlo do incidenta.

- Dvanaest osoba sa simptomima koji se pripisuju dejstvu korozivnih supstanci prebačeno je u bolnicu nakon što im je na terenu ukazana prva lekarska pomoć - rekao je isti portparol.

Niko još nije uhapšen, a policija nastavlja sa istragom.

Foto: Tanjug

Od 2010. godine u Londonu je bilo više od 1.800 prijava napada korozivnim tečnostima, prema policijskim podacima na koja se Bi-Bi-Si pozvao prošlog meseca. U 2016. godini, korozivne tečnosti su upotrebljene u 454 zločina, dok je takvih incidenata 2015. godine bilo 261.

Neki eksperti nagoveštavaju da kriminalne grupe možda prelaze sa noževa na kiselinu, jer to smanjuje rizik od krivičnog gonjenja, napominje francuska agencija.

#Napad

#Noćni klub

'