AKTUELNO

Na pariskom aerodromu Orli danas je ubijen muškarac koji je oteo pušku vojniku unutar terminala, saopštili su zvaničnici, prenosi AFP.

Na pariskom aerodromu Orli, policija je upucala muškarca koji je oteo pušku vojniku unutar terminala i ranio policajaca. Napadač je od ranije poznat policiji, a reč je o radikalizovanom muslimanu, izjavio je jedan policijski izvor, prenose agencije.

On je potvrdio da je jutros oko sedam sati prilikom rutinske saobraćajne provere, muškarac pucao na policajce, a zatim pobegao.

- Taj isti muškarac, radikalizovani musliman poznat obaveštajnim službama i pravosuđu, zatim je uzeo oružje od vojnika na južnom terminalu aerodroma Orli pre nego što je ubijen - rekao je taj izvor

Napadač ranije bio u zatvoru gde je služio kaznu zbog pljačke i dilovanje droge i da je upravo u zatvoru radikalizovan.

Drugi policijski izvor takodje je potvrdio da su ovi incidenti u vezi.

Stručnjaci za eksploziv pregledali su aerodrom i utvrdili da napadač nije bio opasan bombom, rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande.Aerodrom je evakuisan ubrzo nakon pucnjave, a putnici su zamoljeni da ne dolaze na aerodrom.

- U toku je policijska akcija - saopštio je portparol policije apelujući na građane da prate instrukcije. Britanski mediji preneli su tvrdnje putnika na društvenim mrežama da su oteti taoci, ali ta informacija nije potvrđena.

U sedištu Međunarodnog montarnog fonda u Parizu pre dva dana eskplodirala je pismo bomba i lakše povredila službenicu koja je otvarala pošiljke. Za to su odgovornost preuzela jedna grčka anarhistička grupa. U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje uvedeno posle teroristički napada u Parizu 2015. i napada u Nici prošle godine.

U incidentu prošlog meseca muškarac sa noževima napao je vojnike u pariskom Luvru pre nego što je policija pucala na njega i ranila ga.

'