AKTUELNO

Keli i američki državni sekretar Reks Tilerson sastali su se u prestonici Meksika sa svojim meksičkim kolegama.

Američki ministar za državnu bezbednost Džon Keli rekao je u Meksiko Sitiju da neće biti "masovnih deportacija" i da neće biti upotrebljene "vojne snage" u sprovođenju strožih propisa o imigrantima predsednika Donalda Trampa.

Keli je rekao da će sve što SAD budu uradile oko imigracije biti urađeno legalno i uz poštovanje ljudskih prava. Rekao je da će akcije biti sprovedene uz blisku koordinaciju sa meksičkom vladom.

-Neće biti upotrebe vojnih snaga na imigraciju. Neće biti masovnih deportacija - poručio je Keli.

Ranije danas predsednik SAD Tramp rekao je da deportacije migranata treba da budu "vojna operacija", jer su SAD ranije dozvolile da "suviše loših ljudi uđe u zemlju".

Reks Tilerson je naveo da su on i visoki meksički zvaničnici razgovarali o dubokim razlikama između njihovih zemalja. On je rekao da će nastaviti dijalog oko nesuglasica. Izjavio je da je prirodno da se dve "jake, suverene zemlje" ne slažu s vremena na vreme.

Tilerson nije pred novinarima pominjao planove predsednika Trampa da izgradi zid na američko-meksičkoj granici. Takođe nije nagovestio da su dve zemlje postigle sporazum oko Trampovog oštrog plana o suzbijanju imigracije.

#Meksiko

#Migranti

#Sjedinjene Američke Države

'