AKTUELNO

Iran je počeo da razmešta rakete u Jemenu kako bi pogodio Izrael, izjavio je danas premijer Izraela Benjamin Netanjahu u razgovoru s ministrom finansija SAD Stivenom Mnučinom koji je u poseti Izraelu.

- Iran već teži da se snabde preciznim oružjem da pogodi svaku metu na Bliskom istoku, oni ga proizvode u Iranu i žele da ga razmeste u Iraku i Siriji i pretvore raketni arsenal od 130.000 u Libanu u precizno oružje. Oni tome teže i već su počeli da ga razmeštaju u Jemenu kako bi takodje napali Izrael odatle - rekao je Netanjahu, preneli su izraelski mediji.

Mnučin je Netanjahuu obećao pojačavanje ekonomskih sankcija protiv Irana, ocenivši da "kampanja maksimalnog pritiska" Vlade SAD zaustavlja iransku agresiju.

Mnučin je rekao da američke sankcije imaju za cilj da primoraju Iran da zaustavi "štetne aktivnosti i izvoz terorizma, i nastojanja da dostigne nuklearnu sposobnost".

Mnučin predvodi delegaciju SAD u poseti Bliskom istoku i Indiji radi razmatranja ekonomskih osnosa i protivterorističkim inicijativa.

S njim je savetnik i zet predsednika SAD, Džared Kušner koji će se sastati s Netanjahuom, ali i s njegovim glavnim rivalom, liderom saveza partija centra "Plavo i belo" Benijem Gancom, mandatarom za sastav nove izraelske vlade.

#Iran

'