separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Demonstracije u Atini! Sa ulica se orilo: 'Amerikanci, ubice naroda' (FOTO + VIDEO)


Tokom posete američkog državnog sekretara Majka Pompea Grčkoj, grupa demonstranata, koja se kretala ka američkoj ambasadi u Atini, sukobila se sa policijom, koja je upotrebila suzavac da ih rastera.


Prethodno, nekoliko stotina demonstranata okupilo se na trgu Sintagma, uzvikujući "Amerikanci, ubice naroda" u znak protesta protiv izmene odbrambenog sporazuma između dve zemlje, koji se odnosi na američke vojne baze u Grčkoj, prenosi Rojters.

Oni su nosili transparente s natpisima "Pompeo idi kući - Ne sporazumu Grčke i SAD".

Autor: Tanjug/Costas Baltas/Pool via AP

Tokom posete Grčkoj, Pompeo je rekao da odnos dve zemlje nikada nije bio jači i poručio da je uveren da Grčka može da bude stub stabilnosti u regionu.

On je, međutim, istakao da je zabrinut zbog kineskih investicija u infrastrukturu Grčke.

Osvrnuo se i na spor Kipra i Turske zbog operacija bušenja u Sredozemnom moru, navodeći da postoje pravila u istraživanju energetskih izvora u Sredozemnom moru.

Autor: Tanjug/Costas Baltas/Pool via AP

Pompeo je upozorio Tursku da ne sprovodi operacije bušenja koje su, kako je naveo, "nelegalne i neprihvatljive".

- Jasno smo stavili do znanja da operacije u međunarodnim vodama određuje niz pravila. Rekli smo Turcima da je nelegalno bušenje neprihvatljivo i nastavićemo da preduzimamo diplomatske aktivnosti kako bismo obezbedili zakonite aktivnosti - rekao je Pompeo na brifingu za novinare dodajući da "nijedna zemlje ne može da drži Evropu kao taoca.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti