separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Pet raketa ispaljeno iz Gaze na Izrael, izraelska vojska gađala mete Hamasa


Izraelska vojska je jutros saopštila da je ispaljeno pet raketa na izraelsku teritoriju preko granice s pojasom Gaze nakon što su dva palestinska tinejdžera poginula u petak tokom masovnih nasilnih protesta duž granične ograde izmedju Gaze i Izraela.


Rakete su aktivirale sirene za protivraketnu uzbunu u izraelskim naseljima kasno sinoć nakon čitavog niza sukoba duž granice. Izraelska artiljerija i avion su u znak odmazde gadjali nekoliko meta islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom, navedeno je u vojnom saopštenju. Izveštaja o povredama nije bilo. Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštio je ranije da su u demonstracijma poginuli jedan 17-godišnjak i jedan tri godine mladji tinejdžer pogodjeni bojevim mecima.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala njihovu pogibiju ali je navela da je oko 6.200 Palestinaca učestvovalo u ; protestima nazvanim „ Marš povratka“ koji se održavju jednom nedeljno protiv izraelske i eigipatske blokade Gaze i za pravo na povratak palestinskih izbeglica na sadašnju teritoriju Izraela. Jučerašnji protesti su bili veoma nasilni i bačeno je više eksplozivnih naprava, granata i zapaljivih bombi na graničnu ogradu, prenose izraelski mediji.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti