AKTUELNO

Troje Izraelaca zadobilo je ozbiljne povrede u eksploziji kraj jevrejskog naselja Dolev na Zapadnoj obali, severozapadno od Jerusalima, saopštila je izraelska vojska.

Kako je navedeno, sumnja se se da se radi o terorističkom napadu, ali drugi detalji nisu obelodanjeni. Izraelska služba hitne pomoći "Crveni Davidov štit" saopštila je da su ranjeni ljudi starosti od 18 do 46 godina. Izraelski mediji navode da se ne zna da li je eksplozivna naprava bila skrivena na mestu ekplozije ili je bačena na te ljude. Bezbednosne snage traže osumnjičene napadače i postavljeni su kontrolni punktovi i prepreke blizu poprišta eksplozije, javljaju izraelski mediji.

Vojni helikopter je prebacio starijeg Izraelca i njegovog sina u bolnicu u Ein Kerem, dok je mladjoj devojci pomoć ukazivana na mestu napada. U poslednjih nekoliko nedelja pojačan je broj napada i pokušaja napada na Zapadnoj obali od koji su neki povezani s Hamasom. Bilo je takodje sukoba Palestinaca i izraelskih policajaca u Jerusalimu na mestu svetom i za Jevreje i za muslimane, podseća AP.

Jedan vojnik koji nije bio na dužnosti ubijen je u Hebronu početkom ovog meseca.

#Izrael

'