AKTUELNO

Obdukcija urađena na telu šesdesetšestogodišnjeg multimilijardera Džefrija Epštajna, optuženog da je upravljao lancem za krijumčarenje žena od 2002. do 2005., koji je kako se tvrdi, počinio samoubistvo u zatvoru, pokazala je da je "pretrpeo nekoliko lomova vratnih kostiju".

Osobe koje su upoznate s obdukcijskim izveštajem, rekle su listu da je među vratnim kostima koje su slomljene i podjezična kost, koja se nalazi u blizini Adamove jabučice.

Ovakva vrsta loma se može desiti kada se osoba obesi ili umre od davljenja. Šezdesetšestogodišnji Epštein je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u NJujorku u subotu. Bio je smešten sam u specijalnoj ćeliji.

Foto: Tanjug/New York State Sex Offender Registry via AP, File

Multimilionerski menadžer fondova za ograničavanja rizika nalazio se u zatvoru od početka prošlog meseca, a u optužnici protiv njega se navodi da je upravljao lancem za krijumčarenje žena od 2002. do 2005.

Optužen je da je plaćao devojčice uzrasta od 14 godina za seksualne usluge. On se izjasnio da se ne oseća krivim.

Dvojica zatvorskih čuvara koji su ga čuvali u noći samoubistva nisu ga obilazili tri sata. Za sada se ne zna šta su zatvorski čuvari u to vreme radili, ni gde su bili jer se zatvorenici koji su smešteni u specijalne ćelije moraju obilaziti svakih pola sata.

#SAD

#Smrt

#Zatvor

#Zločin

'