separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

MAJSKA DŽUJIJANA ASNAŽA: Mog sina polako, okrutno i nezakonito ubijaju vlade SAD i Velike Britanije!


Majka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža (48) Kristin Asanž izjavila je da vlade Velike Britanije i SAD ''ubijaju'' njenog sina, zbog razotkrivanja zločina i korupcije.


"Mog sina Džulijana Asanža polako, okrutno i nezakonito ubijaju vlade SAD i Velike Britanije, zbog višestruko nagrađivanog novinarstva koje otkriva ratne zločine i korupciju", napisala je ona na svom Tviter nalogu.

Ispod te objave ona je dodala objavu Vikiliksa, odnosno izveštaj izvestioca UN za pitanja torture i mučenja koji se založio za prekid "kolektivnog progona" Asanža.

Izvestilac navodi da nikada za 20 godina rada nije video da se grupa demokratskih država udruži i zajedno namerno izoluju, demonizuju i zlostavljaju pojedinca tako dugo, bez imalo poštovanja prema dostojanstvu čoveka i vladavini prava.

Osnivač Vikiliksa trenutno se nalazi u zatvoru u Londonu, nakon što je posle skoro sedam godina uhapšen u Ambasadi Ekvadora u tom gradu. Svi koji su ga posećivali rekli su da mu je zdravstveno stanje loše.

Prošle nedelje posetio ga je novinar Džon Pildžer koji je rekao da se njegovo stanje pogoršava i da ga tretiraju gore od ubice. Trenutno, Asanžu preti ekstradicija u SAD gde se tereti za posedovanje i širenje poverljivih informacija, a ukoliko sud utvrdi krivicu može biti osuđen na 175 godina zatvora.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti