AKTUELNO

Potpredsednik GO Srpske napredne stranke Marko Đurić ocenio je da Vuk Jeremić, lamentirajući nad zaista teškim položajem Srba u regionu, zapravo prebacuje samome sebi, pošto je, kako tvrdi, u njegovo i Đilasovo vreme Srbija ostala bez zajedničke države sa Crnom Gorom, a stotine hiljada Srba postali su dijaspora.

- Jeremić i treba da se posipa pepelom zbog toga što je oligarhija čiji je i sam bio deo preuzela državu površine 102.350 kvadratnih kilometara, a svojim naslednicima su ostavili manje od 89.000 kvadratnih kilometara, od čega je 10.887 kvadratnih kilometara na Kosovu i Metohiji, gde je, takođe, za njihove vlasti proglašena nezavisnost - naveo je Đurić u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Te brojke, kako kaže, najbolji su podsetnik "na tragični bilans jedne neodgovorne i nedržavotvorne vlasti, čiji su predstavnici Jeremić i Đilas na položaj došli kao puki siromasi, a sa njega otišli kao multimilioneri".

- Ali Jeremićeva jadikovka nad sudbinom Srba van Srbije nije iskrena, i jedino zbog čega tuguje je to što sa vlasti nije otišao još bogatiji - kaže Đurić.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su danas Srbi u Crnoj Gori u najtežem položaju i da je to ubedljivo najugroženija etnička grupa na čitavoj teritoriji Evrope, uz mogući izuzetak položaja Srba na Kosovu i Metohiji.

#Marko Đurić

'