AKTUELNO

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah izjavio je da sankcije SAD nametnute dvojici poslanika iz njegove organizacije jesu uvreda za libanske državne institucije koje će morati da se brane.

Prvi put je Ministarstvo finansija SAD kaznilo poslanike Hezbolaha, objasnivši da su osumnjičeni za korišćenje svojih pozicija za ciljeve organizacije koja ima podršku Irana i da podržavaju "maligne aktivnosti" Teherana.

Nasralah je kasno sinoć intervjuu rekao da takva taktika neće potisnuti njegovu orgnizaciju jer je Hezbolah "velika snaga" koja predstavlja veliki segment društva i njeni izabrani zvaničnici uživaju široku popularnost, preneo je AP.

On je rekao i da je Hezbolah "glavni izvor snage Libana" odgovarajući na pitanje da li će se libanska država povinovati pritisku zbog pretnji novim sankcijama.

Vodja Hezbolaha smatra da će sankcije samo pojačati otpor te organizacije.

On je takodje upozorio da bi Izrael mogao biti uvučen u rat izmedju SAD i Irana i „zbrisan“ u takvom sukobu, preneli su izraelski mediji.

- Iran je u stanju da žestoko bombarduje Izrael - rekao je Nasralah u intervjuu koji je emitovala televizija Hezbolaha Al-Manar, dodavši da će Amerikanci ponovo razmisliti kada shvate da bi takav rat mogao zbrisati Izrael.

#SAD

#liban

'