separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

UŽAS U IRANU: U zemljotresu povređeno VIŠE OD 100 LJUDI, jedan čovek umro od srčanog udara tokom potresa


Spasioci i dalje pretražuju planinsku oblast pošto u 15 sela blizu epicentra zemljotresa živi oko 6.000 ljudi.


Više od 100 ljudi povredjeno je na jugozapadu Irana u zemljotresu magnitude 5,7 koji je doveo do oštećenja zgrada. U zemljotresu koji je pogodio mesto Masdžid Solejman povredjeno je 112 osoba, od kojih je sedam smešteno u bolnicu, dok je stariji čovek umro od srčanog udara tokom potresa, javila je agencija ILNA.

Spasioci i dalje pretražuju planinsku oblast oko tog mesta pošto u 15 sela blizu epicentra zemljotresa živi oko 6.000 ljudi.

Na snimcima iranske državne televizije vide se oštećene zgrade i ruševine.

Meštani su za Asošiejted pres rekli da je zemljotres oštetio zgrade u centru Masdžid Solejmana i da su se neke starije zgrade srušile.

Američki geološki institut saopštio je danas da je epicentar zemljotresa bio 28 kilometara od Masdžid Solejmana, da je zabeleženo pet naknadnih potresa i da se podrhtavanje tla osetilo i u Kuvajtu. U Masdžid Solejmanu se nalazila prva naftna bušotina u Iranu i na Bliskom istoku.

Tlo Irana podložno je potresima, a zemljotresi se u proseku dešavaju jednom dnevno. Zemljotres magnitude 6,6 sravnio je 2003. godine istorijski grad Bam na jugu Irana, usmrtivši oko 26.000 ljudi.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti