AKTUELNO

Imao je samo 22 godine.

Marija Falvaser, koja živi u Australiji, i Novozelanđanin Navar Herbert venčali su se u Gold Koustu, u prisustvu 11-mesečnog sina, porodice i prijatelja samo dan pre nego što je ragbista umro od posledica raka na mozgu.

Herbertu (22) je tumor otkriven pre svega nekoliko meseci, ali bolest je brzo napredovala i stanje mu se pogrošalo.

Na portalu GoFundMe Marija je otvorila stranicu za prikupljanje novca za prevoz posmrtnih ostataka u Otorahangu (Novi Zeland), gde je Navar želeo da bude sahranjen. Dvadesetogodišnja žena objavila je snimke i fotografije sa venčanja i napisala:

- Danas mi je srce ispunjeno tugom i teskobom, jer sam izgubila najboljeg prijatelja, muža i oca našeg sina. Ostavio je trag u duši mnogih ljudi i uvek ćemo ga pamtiti i imaće posebno mesto u našim srcima - napisala je Marija.

Na snimku, koji je postavila na internet, vidi se kako porodica pomaže Navaru da se spremi za veliki dan, a zatim ga odvoze na svečani obred u invalidskim kolicima.

U trenutku kada je stala pored njega, Navar joj je rekao:

- Zdravo suprugo, zdravo, draga. Volim te.

Mladenci i svatovi jedva su zadržavali suze dok je par razmenjivao bračne zavete i prstenje i zaklinjao se na "večnu ljubav".

Navarov ragbi klub "Nerang buls" organizovao je proslavu u njegovu čast i prikupljanje novca za pokriće troškova transporta njegovog tela do rodnog grada.

#Smrt

'