AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin računa da se sve države G20, uključujući Rusiju i SAD, na samitu u Osaki mogu dogovoriti o stvaranju uslova za ekonomsku saradnju.

Vladimir Putin je rekao u intervjuu za televiziju „Mir“ da sve akcije povezane sa uništenjem postojeće arhitekture međunarodnih ekonomskih odnosa nanose štetu svim učesnicima ekonomske delatnosti.

Zato su simpatije Rusije na strani Kine, sa čijim liderom Putin ima „vrlo dobre, prijateljske odnose“.

- To takođe daje značajan doprinos, pošto stvara situaciju poverenja - objasnio je predsednik, podsetivši da obim međusobne trgovine dveju država raste i već je dostigao 108 milijardi dolara.

Pritom je predsednik sa žaljenjem konstatovao da se to ne može reći sa odnosima SAD.

Nažalost, mi ništa slično ne možemo videti u našim odnosima sa SAD, oni se degradiraju, postaju sve gori i gori, naglasio je šef ruske države, naglasivši da je poslednjih godina u odnosima sa Rusijom aktuelna administracija donela već nekoliko desetina odluka vezanih za sankcije.

Ruski predsednik je ovu ocenu izneo pred samit G20 u Osaki koji će se održati krajem meseca, gde bi, kako se očekuje, mogao da se sastane sa američkim kolegom Donaldom Trampom.

Putin je izrazio očekivanje da bi tokom samita sve zemlje G20, uključujući Rusiju i SAD, mogle da postignu sporazume kojima bi utrle put ka ekonomskoj saradnji.

#Vladimir Putin

'