AKTUELNO

Capri Holdings, novi vlasnik poznatog italijanskog modnog brenda Versaće, namerava da do 2022. godine otvori još 112 prodavnica i time dostigne brojku od 300 prodajnih mesta širom sveta, prenosi portal Seebiz.

To je deo novog strateškog plana kojim želi da udvostruči godišnji prihod od prodaje.

- Stanje je vrlo jasno, nismo zadovoljni trenutnom prodajom u našim prodavnicama i to želimo promeniti. Hitno moramo povećati produktivnost i ostvariti prihode od dve milijarde dolara - rekao je izvršni direktor Versaćea Džonatan Akerojd (Jonathan Akeroyd). Najveći broj prodavnica biće otvoren na području Azije, od čega će čak 40 biti u Kini.

Tako će ove sedmice otvoriti novu prodavnicu u Pekingu koja bi ujedno trebalo da bude i najveća u Kini. Na evropskom tržištu, u planu je otvaranje dve nove prodavnice u Parizu i Londonu, prenosi Seebiz pozivajući se na Blumberg. Osim otvaranja novih prodajnih mesta, kompanija planira da potpuno redizajnira postojeće, a novootvorene i preuređene prodavnice će veći naglasak, umesto na garderobu, staviti na torbe, obuću, ali i ostale modne dodatke.

Kompanija koja je prošle godine za 2,2 milijarde dolara kupila poznati italijanski modni brend najavila je i dodatna ulaganja u marketin.

#Donatela Versaći

'