separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Libanski majmun uhvaćen posle dve nedelje potere na severu Izraela


Majmun koji je u maju pobegao sa jedne farme na jugu Libana, prešao u Izrael i potom vidjen na raznim mestima na severu zemlje, uhvaćen je posle dve nedelje potere i danas se vraća kući, javljaju izraelski mediji.


Zaposleni u Šumi majmuna Jofdat u istoimenom mestu uspeli su da ga namame u kavez hranom nakon što su ga pratili nekoliko dana. 

U protekle dve nedelje nestašni primat je snimljen u blizini sela Zarit i Štula, arapskim gradovima Hurfeiš Deir al-Asad i Mažd al-Krum, preko 20 kilometara od granice sa Libanom. 

Pobegao je sa farme Brod mira kojom rukovodi jedna francuska opatica u selu Kuzah kraj Bit Džbeila. Opatica se obratila Vladi u Bejrutu koja je zatržaila od UN da zvanično zamoli Izrael da uhvati odbeglog vervet majmuna. 

Troje zaposlenih u Šumi majmuna su pet dana pokušavali da udju u trag i uhvate životinju, objavljeno je na Fejsbuku uz komentar: "Uhvatili smo libanskog majmuna. On je u dobrom stanju".

 Majmun je jučerašnji dan proveo na izralskoj farmi, a za danas je plarano da ga izraelski vojnici predaju mirovnjacima UN. Farma iz koje je majmun potekao pruža utočište muslimanima, hrišćanima i Jevrejima, navode izraelski mediji. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti