separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

SAD: Hapšenja osumnjičenih za sklapanje lažnih brakova


Američke vlasti privele su 50 osoba osumnjičenih za vezu sa, kako su naznačili tužioci, raširenom šemom sklapanja lažnih brakova, čija je svrha zaobilaženje imigracionih zakona.


U optužnici je navedeno da su prevare izvodene širom američke savezne države Teksas, a u tome su učestvovali lokalni žitelji i državljani Vijetnama, preneo je Glas Amerike.

Kako je navedeno u sudskim podnescima, drzavljani Vijetnama su, s ciljem sticanja statusa stalnog boravka u SAD, plaćali između 50.000 i 70.000 dolara organizaciji koju je vodila osoba pod imenom Esli Jen Ngijen.

Nakon uplate organizovano je njihovo povezivanje sa državljanima SAD, koje bi odredila organizacija i kojima je davan deo uplaćenog novca.

Optužnica, podignuta prošle sedmice, obuhvata ukupno 96 osoba koje su osumnjičene za prevaru sklapanja lažnih brakova i imigracionih vlasti, laganje pod zakletvom i uticanje na svedoke.

Američke vlasti navode da su u svrhu davanja većeg legitimiteta prijavama vijetnamskih državljana, organizatori obezbeđivali fotografske albume lažnih slika sa venčanja, lažna poreska dokumenta, životne troškove ili podatke o zaposlenju.

Tužioci definisu lažne brakove kao zajednicu supružnika koji nikada nisu živeli zajedno, niti to nameravaju, ili osobe koje su se upoznale neposredno pre nego sto su podnele molbu za stupanje u brak.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti