AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin obišao je danas Državni centar za probne letove "Čkalov" u Ahtubinsku na jugu zemlje, gde su mu prikazani najnapredniji radarski i raketni sistemi i najsavremenije avijacione tehnologije, uključujući borbeni avion MiG-31 sa hipersoničnom raketom Kindžal.

Među izloženim primercima vojne avio-industrije bio je i lovac pete generacije Suhoj-57, kao i borbeni avion MiG-35 i uzorci budućnih unapredenih bespilotnih letelica.

Putinu su prikazani i lovci Suhoj 35 i Suhoj 30-SM, unapređeni presretač MiG-31BM i MiG-29K trenutno u upotrebi u ruskoj mornarici, prenosi Tass.

Foto: Tanjug/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool, AP

Upoznao se i sa radarskim sistemima Podlijot Kasta 2-2V i automatskim kontrolnim sistemom Fundament-M, kao i radarom Valdai namenjenom otkrivanju i borbi protiv bespilotnih letelica.

Ruskom predsedniku su predstavljeni antiraketni sistemi S-500 Vitjaz i S-300V4, raketni sistemi Pancir-S, Pancir-SM i Pancir-SA, kao i protivvazdušni raketni kompleksi Tor-M2 i Buk-M3.

Foto: Tanjug/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool, AP

Najnajpredniji vojni hardver sa Putinom su obišli ministar odbrane Sergej Sojgu, zamenik premijera Jurj Borsov, ministar industrije Denis Manturov, predstavnici odbrambene industrije i drugi vojni zvaničnici.

#Avion

#Leteći

#Vladimir Putin

'