AKTUELNO

Nikos Metaksas, vojni komandant, priznao je ubistvo pet žena i dve devojčice na Kipru. Policija ga je prvo sumnjičila za dva ubistva, a tokom ispitivanja vojnik je priznao ukupno sedam.

Lokalni mediji pišu da je Metaksas (35) prvi serijski ubica na Kipru. Grčke vlasti sumnjaju da bi broj Metaksasovih žrtava mogao da dostigne brojku od čak 30 žena. Sve žrtve, osim jedne, bile su azijskog porekla.

Policija je prva dva tela pronašla 14. i 20. aprila u napuštenom rudniku koji se nalazi 20 kilometara od glavnog grada Kipra. Pronađena su tela dve Filipinke, Meri Rouz Tibursio (38) i Arijan Palanas Lozano (28), koje su se vodile kao nestale od maja i avgusta 2018. godine.

Policija je do Metaksasa došla prateći onlajn poruke Meri Rouz, a koje su nesumnjivo vodile do Metaksasa. Ubistvo treće žrtve, takođe filipinskog porekla, Marikar Valdez Arkiola (31) koja je nestala krajem 2017. godine, osumnjičeni je prvo negirao, ali je kasnije ipak priznao kada je svedok rekao da je Nikos u mobilnom imao njene fotografije i privremene dozvole za boravak.

Nakon toga Metaksas je istražioce odveo do vojnog strelišta, udaljenog oko 14 kilometara od rudarskog okna. Policija je tamo pronašla još jedno telo, za sada neidentifikovano, žene nepalskog ili indijskog porekla. Nakon priznanja ostalih ubistava krenula je intenzivna potraga i za drugim žrtvama.

Vatrogasci, policija i istražioci istražili su dva jezera na jugu Nikozije u selu Mitsero uz pomoć robotske opreme kojom upravljaju u toksičnoj vodi tih jezera.

Policija veruje da će u jezerima pronaći tela Rumunke Livie Florentine Bunea i njene osmogodišnje ćerke Elene, a u potrazi su i za šestogodišnjom ćerkom Meri Rouz. Istražioci pokušavaju da utvrde da li ima još žrtava, a na Kipar treba da stignu i stručnjaci iz Velike Britanije.

ONLINE UPOZNAVANJE

Policija tvrdi da je Metaksas sa žrtvama stupio u kontakt preko online stranice za upoznavanje, a saopštili su i da je osumnjičeni priznao da je jednu od žrtava zadavio nakon seksa s njom. Lokalni mediji naveli su i imena ostalih nestalih žena, među kojima su i moguće žrtve Metaksasa.

Osim Tibursio, Lozano i Arkiole, spominju se Mona Džabiri (17) iz Somalije, koja je poslednji put viđena 25. januara u Larnaci, Britanka Valeri Pots (72) nestala u Pafosu i Janitka Dineva (16) iz Bugarske koja je nestala u junu prošle godine.

OPTUŽEN I ZA SILOVANJE TINEJDŽERA

Metaksas je na sudu optužen da je silovao tinejdžera koji je podneo žalbu protiv vojnog oficira.

U međuvremenu, policija je primila još puno informacija o aktivnostima osumnjičenog sa čak 350 izjava svedoka.

Policiji na Kipru u istrazi pomaže britanska policija.

Pročitajte još: VIDEO KOJI JE ŠOKIRAO PLANETU: Jutjuberka slučajno snimila kofer u jezeru, u kojem je TELO ŽRTVE SERIJSKOG UBICE sa Kipra (VIDEO)

#Grčka

#Kipar

#Nikos Metaksas

#serijski ubica

'