separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Policajci spasili 37 mladunaca foke i pustili ih u divljinu


Međunarodne organizacije za zaštitu prava životinja pozdravile su danas oslobađanje u divljinu severne Kine 37 mladunaca pegave foke koji su spaseni iz ruku krijumčara tih životinja.


AP prenosi saopštenje organizacije "Hjumejn sosajeti internešenel" u kojem se navodi da je kineska policija pronašla mladunce foke pre tri meseca u šupi na zabačenoj farmi na području grada Dalijan, na severu zemlje, a mnogi od mladunaca bili su izgladneli i pred uginućem.

U policijskoj akciji uhapšeno je osam osumnjičenih osoba. Navodi se da su krijumčari ovih životinja oteli mladunce iz njihovog prirodnog staništa kako bi ih prodali firmama koje drže izložbene akvarijume, a i da bih ponudili za izlaganje na komercijalnim mestima, poput prodavnica i restorana. 

Autor: Tanjug AP/Pan Yulong/Xinhua

Policijajci nisu uspeli da spasu 29 mladunaca koji su uginuli, pošto su životinje bile stare manje od dve nedelje kada su pronađene i nisu mogle da se hrane ničim drugim osim majčinim mlekom. AP navodi da su pegave foke nekada izlovljavane zbog korišćenja u tradicionalnoj kineskoj medicini, ali su sada zaštićena životinjska vrsta u Kini.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti