AKTUELNO

Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak - istakao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešća predsedniku Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanka Maitripali Siriseni povodom žrtava serije napada na crkve i hotele u toj zemlji.

- Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih bombaških napada u kojima je stradalo mnogo ljudi. Duboko smo ožalošćeni što su meta bile katoličke crkve i vernici i to na Uskrs, dan koji treba da donese mir i radost. Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti - kaže se u Vučićevom saučešću.

On je ukazao na nužnost potrebe da se bude snažniji nego ikad pred "izazovima i okrutnošću zla koje ne preza ni pred čim da bi vladao strahom" i istakao da će se Srbija "uvek zalagati za jednakost svih nacija i religija i pravo na slobodan život".

- Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak - istakao je predsednik Vučić u pismu predsedniku Siriseni.

#Aleksandar Vučić

#Šri Lanka

'