AKTUELNO

Francuski sveštenik i kapelan pariške vatrogasne brigade Žan Mark Furnier jedan je od junaka sinoćnjeg spašavanja Notr Dama.

Furnier je, naime, hrabro ušao u katedralu koja je bila u plamenu i sa vatrogascima iz nje spasao blagoslovljeni sakrament i krunu od trnja. Strahovalo se da su oba verska artefakta izgubljena u požaru koji se strahovitom brzinom rasplamsao i, nakon tornja i krova, zahvatio gotovo čitavu katedralu.

- Otac Fournier je apsolutni heroj. Nije pokazao nikakav strah kad je otišao pravo po relikvije u katedralu i spasao ih. On se nosi sa životom i smrću svaki dan i ne pokazuje strah - rekao je pripadnik hitne službe, a prenosi britanski Skaj Njuz.

- Otac Furnier ušao je s vatrogascima u katedralu Notr Dam kako bi spasio krunu od trnja i blagoslovljeni sakrament - potvrdio je i urednik francuske katoličke televizije KTO Etienne Loraillere.

A ovo nije prvi put da se hrabri sveštenik stavio u službu Pariza i njegovih građana u trenutku tragedije. Kad je koncertna dvorana Bataklan napadnuta 13. novembra 2015., pri čemu su teroristi ubili 90 gostiju, fanova američkog benda Eagles of Death Metal koji je u tom trenutku nastupao, Furier je ušao u dvoranu i molio se nad mrtvima te tešio ranjene i one koji su izgubili voljene u terorističkom napadu.

#Notr Dam

#Sveštenik

'