AKTUELNO

Bogati Francuzi počeli su da se "utrkuju" u doniranju novca za obnovu katedrale Notr Dam, koja je opustošena u velikom požaru joji je tek jutro potpuno ugašen.

Porodica francuskog milijardera Bernara Arnoa i njegova kompanija za proizvodnju luksuzne robe LVMH doniraće 200 miliona evra za obnovu katedrale, navodi se u saopštenju koji je objavljeno u ime Arnoa.

- Porodica Arno i grupa LVMH želeli bi da pokažu svoju solidarnost u ovo vreme nacionalne tragedije i pridružuju se pružanju pomoći za obnovu ove izvanredne katedrale, koja je simbol Francuske, njenog nasleđa i francuskog jedinstva - navodi se u saopštenju.

Prethodno je francuski milijarder Fransoa-Anri Pino saopštio da će njegova porodica dati 100 miliona evra pomoći za popravku katedrale.

- Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama - saopštio je Pino, suprug holivudske glumice Salme Hajek.

Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Guči i Sen Loran i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Kristis, prenosi hrvatski Index.

Njegova supruga je na svom nalogu na Instagramu navela da je kao i mnogi drugi duboko šokirana i tužna što može da vidi kao se lepota Notr Dama pretvara u dim.

- Volim te, Pariz - poručila je Hajek.

Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu.

#Notr Dam

#Pomoć

'