AKTUELNO

On je komentarisao i slučaj Mening, za koji je rekao da je pravda zadovoljena.

Odlazeći američki predsednik Barak Obama drži svoju poslednju konferenciju za novinare na kojoj se, na početku obraćanja zahvalio sedmoj sili, jer su, kako je naglasio novinari "gurali vladu da bude takva kakva je bila".Prvo pitanje bilo je o Čelsi Mening i njegove odluke da ga pomiluje, a Obama je istakao da je on odslužio svoju kaznu.-Budimo jasni, Čelsi Mening je odslužio tešku zatvorsku kaznu - rekao je Obama.

Foto: Wikipedia

On je rekao da je ta 35-godišnja kazna bila "neadekvatna" u odnosu na to što su optuženi za slična dela dobili.

-Osećam se veoma zadovoljno što je pravda zadovoljena - rekao je Obama.

Obama o odnosu SAD i Rusije

Foto: Pixabay.com

Odlazeći američki predsednik govorio je i o odnosu Rusije i SAD istakavši da je u interesu Amerike da ima "konstruktivne" veze sa Rusijom, ali je napomenuo da je taj odnos unazađen do "neprijateljskog duha" kada je Vladimir Putin ponovo došao na čelo Rusije.

-Mislim da je u interesu Amerike i u interesu sveta da imamo konstruktivne odnose sa Rusijom. To je bio moj pristup tokom celog mog predsedavanja - rekao je Obama, dva dana pre odlaska iz Bele kuće.

Obama je dodao da je, kada je Putin započeo svoj drugi mandant kao ruski predsednik 2012. godine, "eskalirajuća antiamerička retorika" dovela do "neprijateljskog duha".

Č.N.

#Barak Obama

#konferencija za novinare

#oproštaj

'