AKTUELNO

Bivši potpredsednik SAD Džozef Bajden će još nekoliko nedelja javnost držati u neizvesnosti povodom kandidature za predsednika SAD 2020. godine, iako "Hil" piše da je on već odlučio da uđe u trku za Belu kuću.

Neimenovani zvaničnik Demokratske stranke i član Kongresa, na kog se poziva "Hil", rekao je da mu je Bajden nedavno u telefonskom razgovoru saopštio da namerava da se bori za predsedničku kandidaturu u partiji.

- Probaću - rekao je Bajden u tom razgovoru, što je sagovornik protumačio da će se sigurno kandidovati. Bajden (76) je članu Kongresa predložio sastanak da bi razgovarali o strategiji predizborne kampanje i zatražio od njega podršku.

"Vašington post" je objavio tekst pod naslovom "Ako se ovakav Džo Bajden kandiduje, pobediće", a u pitanju je izveštaj sa konferencije vatrogasaca u Vašingtonu, na kojoj je govorio bivši američki potpredsednik.

Bajden je burno pozdravljen uz povike:"Kandiduj se Džo, kandiduj". On im je odgovorio da "čuvaju energiju" jer će mu "možda trebati za nekoliko nedelja".

- Čuvajte se svojih želja - dodao je Bajden, Agencija AP navodi da to što Bajden odlaže odluku o kandidaturi frustrira pojedine demokrate, pa čak i neke njegove savetnike, koji su očekivali da se po tom pitanju izjasni još u janauru.

#Sjedinjene Američke Države

'