AKTUELNO

Pogođeno je oko trideset letova uglavnom iz Evrope i za Evropu koji je trebalo da prevezu oko 5.000 putnika.

Hiljade turista blokirano je na aerodromu u Bangkoku dan posle zatvaranja pakistanskog vazdušnog prostora oko rastućih tenzija sa Indijom, ali aviokompanija "Taj ervejz" (Thai Airways) dobila je dozvolu da leti preko Kine i letovi će danas biti nastavljeni.

Pogođeno je oko trideset letova uglavnom iz Evrope i za Evropu koji je trebalo da prevezu oko 5.000 putnika, javila je ta tajlandska aviokompanija. Medjutim, posle odbijanja Irana da dozvoli prelete preko njegovog vazdušnog prostora, kompanija je dobila dozvolu od Kine i danas će moći da nastavi letove.

U medjuvremenu nervoza putnika blokiranih više od deset sati na medjunarodnom aerodromu Suvarnabhumi u Bangkoku raste. Bangkok je veliki centar za transkontinentalne letove.

Nemačka turistkinja Gerda Hajncl koja je bila na odmoru u Puketu kazala je da čekaju već 12 sati na aerodromu, da nisu dobili ništa da jedu i da nema nikog ko govori nemački da im pomogne. Islamabad je juče objavio da zatvara svoj vazdušni prostor posle jačanja napetosti sa Indijom oko sporne oblasti Kašmira. Pakistan je u sredu saopštio da je srušio dva indijska vojna aviona iznad sporne oblasti Kašmira. Indija je sa svoje strane navela da je srušila jedan pakistanski avion i da je izgubila jednu od svojih letelica.

Tenzije su porasle izmedju Nju Delhija i Islamabada od samoubilačkog napada u indijskom delu Kašmira u kome je poginulo oko 40 pripadnika paravojnih snaga 14. februara. Napad je izvršila ekstermistička islamistička grupa bazirana u Pakistanu.

#Turisti

'