AKTUELNO

Vojska Venecuele ispalila je suzavac na desetak opozicionih poslanika i aktivista na mostu na granici sa Kolumbijom kada su krenuli po humanitarnu pomoć, izjavili su očevici.

Strateška operativna komanda nacionalnih oružanih snaga Venecuele saopštila je nešto ranije da su zvaničnici naredili raspoređivanje vojske u blizini granice sa Kolumbijom.

- Sledeći instrukcije našeg vrhovnog komandanta Nikolasa Madura, komandant Strateške operativne komande oružanih snaga Remiđo Sebaljos naredio je razmeštanje vojske na granici između Kolumbije i Venecuele kako bi se garantovao mir i bezbednost građana nakon zatvaranja granice - navodi se u saopštenju na društvenoj mreži "Tviter".

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je krajem sedmice naredio zatvaranje granice sa Brazilom, a juče je potpredsednik Delsi Rodriges naredila privremeno zatvaranje tri mosta koja povezuju Venecuelu i Kolumbiju.

Foto: Tanjug AP

Pristalice lidera opozicije Venecuele Huana Gvaida planirali su da preko granice sa Kolumbijom unesu više tona humanitarne pomoći i medicinskih zaliha, koje je poslala administracija američkog predsednika Donalda Trampa.

#Granica

#Venecuela

'