AKTUELNO

Štajnmajer očekuje da će Trampove izjave imati posledice.

Komentari novog američkog predsednika Donalda Trampa o tome da je NATO zastarela organizacija izazivaju zabrinutost među zvaničnicima NATO, izjavio je šef nemačke diplomatije Frank-Vlater Štajnmajer, nakon sastanka sa šefom NATO Jensom Stoltenbergom.

- To je u suprotnosti sa onim što je rekao novi američki ministar odbrane na saslušanju pre nekoliko dana i moramo da vidimo kakve će to imati posledice po američku politiku - rekao je Štajnmajer.

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je NATO "zastarela organizacija" koja se "nije trudila da se bavi terorizmom".

Komentari novog američkog predsednika Donalda Trampa o tome da je NATO zastarela organizacija izazivaju zabrinutost među zvaničnicima NATO, izjavio je danas šef nemačke diplomatije Frank-Vlater Sstajnmajer.

- NATO ima problema. Ta alijansa je zastarela jer je pre svega kreirana pre mnogo, mnogo godina - rekao je Tramp u intervjuima koje objavlljuju nemački tabloid "Bild" i londonski "Tajms".

- Trebalo bi da štitimo te zemlje, ali mnoge od njih ne plaćaju šta bi trebalo. To je veoma nepošteno prema SAD - kazao je Tramp.

S.M.

#Donald Tramp

#NATO

#Nemačka

'