AKTUELNO

Tramp će biti inaugurisan u petak 20. januara,

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp planira da se sastane s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom svog prvog putovanja u inostranstvo u svojstvu predsednika SAD, ubrzo nakon što stupi na dužnost, a sastanak će verovatno biti održan na Islandu, tvrdi "Sandej tajms".

Britanski list navodi da će Tramp tokom samita s Putinom, u nedeljama nakon što postane predsednik, pokušati da "resetuje" odnose sa Kremljom, kao kada se i bivši američki predsednik Ronald Regan svojevremeno sastao u Rejkjaviku sa sovjetskim liderom Mihajlom Gorbačovim 1986, tokom hladnog rata.

Britanski list tvrdi, na osnovu informacija iz neimenovanih izvora koji su, kako objašnjava, o tom planu razgovarali sa zvaničnicima u ruskoj ambasadi u Londonu, da je Moskva spremna da pristane na samit Trampa i Putina.

Istovremeno, islandske vlasti kažu da nisu upoznate sa evantualnim planom za takav susret na tlu te zemlje, ali izražavaju spremnost da budu domaćin samita u cilju poboljšanja odnosa na relaciji Vašington-Moskva.

S. P.

#Donald Tramp

#Island

#Sastanak

#Vladimir Putin

'