AKTUELNO

Mladi igrači i publika uspeli su da na vreme pobegnu.

Tokom utakmice omladinskog florbol turnira u Češkoj srušio se na teren krov potpuno nove hale u gradu Česka Tšebova na istoku zemlje.

- U 21.00 počela je posledna utakmica turnira. Nakon nekoliko minuta srušila se konstrukcija krova. Osobe u hali su uspele da pobegnu. Hala je zatvorena, uzrok nesreće istražuje policija - kazala je portparol lokalne policije Lenka Vilimkova.

Niko od prisutnih na utakmici osim šoka nije zadobio nikakve povrede, niti je iko ostao pod ruševinama pošto su zgradu pretražili specijalno obučeni spasilački psi.

- Čuli smo čudno pucketanje, a onda je počela da jača buka i čuli su se jaki udarci lima, drvenih nosača krova koji su ođednom počeli da padaju - kazao je jedan od trenera mladih florbalista na utakmici Matej Kluho.

Hala je potpuno nova, otvorena 2. januara, a predsednik regionalnih vlasti Martin Netolicki odbio je da je krov mogao da se sruši zbog neočišćenog snega. Izgradnju sportske hale uz Zimski stadion finansirao je region za mlade odbojkaše, košarkaše i florboliste iz škola u regionu, koriste je i lokalni klubovi, a koštala je oko dva miliona evra.

S. P.

#Rušenje

#Sport

#Češka

'